Léto ve sklenici: moderní koktejly a nealko alternativy pro letošní rok

Sdílejte tento článek na Facebooku

Jako přípravu na letošní léto jsme ochutnali několik trendy koktejlů, které přinášejí svěží kreativitu, neotřelé chutě i nové způsoby přípravy. Moderní barmani sahají po technologických inovacích, ale i po inspiraci ve zdravém životním stylu. Ať už si vychutnáte originální alkoholický drink nebo lahodnou nealko alternativu, letošní sezona je plná stylových překvapení a osvěžení.

Nabídka koktejlů se letos rozšiřuje o nové kombinace chutí i zajímavé ingredience, které zaujmou jak milovníky klasiky, tak fanoušky experimentování. Barmani i domácí tvůrci drinků využívají moderní metody přípravy a nebojí se sáhnout po netradičních surovinách. Osvěžující gin toniky, ovocné spritzy nebo nealkoholické varianty – v letní nabídce si na své přijde opravdu každý. Inspirujte se ve výběru vašeho drinku ambasadorem společnosti Premier Wines & Spirits, Janem Martiníkem, a najděte si své „léto ve sklence“. Jan Martiník je odborníkem především v oblasti destilátů s bohatou profesní zkušeností. Jeho kariéra je charakterizována dlouhodobým působením na české barové scéně. Zde je několik receptů:

Juicy Gin Tonic

40 ml ginu G’Vine

  • 120 ml toniku Thomas Henry Tonic Water
  • několik kuliček hroznového vína
  • led

Do sklenice vložte led, přidejte gin G’Vine, dolijte tonikem Thomas Henry a ozdobte několika kuličkami čerstvého hroznového vína.

Boho Bitter

  • 40 ml likéru Bohemian Bitter
  • 100 ml fritz-koly
  • limeta
  • led

Sklenici naplňte ledem, přidejte Bohemian Bitter, dolijte fritz-kolou a dochuťte čerstvě vymačkanou limetovou šťávou. Ozdobte plátkem limety.

Bohemian Summer

  • 40 ml ginu Bohemian Gin
  • 100 ml zázvorové limonády Thomas Henry Ginger Ale
  • plátky okurky
  • snítka máty
  • limeta
  • led

Do sklenice vložte led, plátky okurky a snítku máty. Přilijte Bohemian Gin, dolijte Thomas Henry Ginger Ale a přidejte čerstvě vymačkanou limetovou šťávu. Ozdobte limetou.

Zdroj a foto: Double-U PR

 

Sdílejte tento článek na Facebooku