Ochutnali jsme první český kyseláč uvařený ve velkém pivovaru – Višňovou pecku. V Plzni uvítali léto jedinečnou novinkou. Je jím pivo stylu Gose, jehož osvěžující a ovocná chuť s jemným slaným dozvukem je ideální volba do letních dní.
Styl Gose je charakteristický svou kyselostí, nízkou hořkostí (12 IBU) a jemnou slaností z přidané soli. Ovocné tóny višní dodávají speciálu osvěžující charakter, který je na léto jako dělaný. Višňová pecka je svrchně kvašená, má 4,2 % obj. alkoholu, stupňovitost 11,3 stupně, je uvařena z plzeňského a pšeničného sladu a na chmelení se použila odrůda Sabro.
„Višňová pecka je pivem, které se může zapsat do historie českého pivovarnictví. Je to první český kyseláč uvařený ve velkém pivovaru. Tento ovocný letní speciál bude v červenci na čepu ve více než 1000 podnicích v Česku a na Slovensku nabízejících piva Volby sládků,“ uvedl Tomáš Drahoňovský, manažer Volby sládků a inovací Plzeňského Prazdroje.
Zdroj a foto: Prazdroj