Skotská whisky inspirovaná americkými tóny, to je nová limitovaná Red Rye Finish z Johnnie Walker edice Blenders´ Batch, která je výsledkem stovek experimentů těch nejlepších blenderů ze Skotska. Ochutnat ji budete moci jen po určitou dobu.Red Rye Finish je jedním z nejpodařenějších experimentů na poli chutí vůbec. Blendeři Johnnie Walker se nechali inspirovat intenzivní sladkou chutí amerického bourbonu, žitné whiskey a delikátní chutí skotské whisky.
Nový blend čekal dlouhé měsíce v sudech po bourbonu a dalších šest měsíců dozrával v sudech po žitné whiskey. Díky tomu se nová skotská whisky Red Rye Finish může chlubit dokonalou kombinací intenzity a sladkosti, ozvláštněnou ovocnými tóny a vůní koření.
Harmonie chutí pochází z neuvěřitelně malého počtu sladových a obilných whisky. Nový blend je namíchán pouze ze čtyř whisek, včetně té z dnes již uzavřené palírny Port Dundas, založené v roce 1813. Přesné dávkování jednotlivých příměsí, správná rozhodnutí o uložení a léta zkušeností expertů jsou tím, co vystihuje tuto novinku.
Do limitované edice Blenders´ Batch vepsala svůj rukopis i žena – blenderka Emma Walker. Dokázala se prosadit v tomto spíše mužském světě a pod jejíma rukama se zrodila nová skotská whisky Red Rye Finish, kterou poprvé představila v Americe.
Tým míchačů v čele s Master Blenderem Jimem Beveridgem vyzkoušel několik desítek možných kombinací, než se všichni shodli na tom, jak by měla nová Red Rye Finish chutnat. Využili 203 vzorků sladových a obilných whisky ve více než padesáti experimentech, dokud neobjevili konečný recept, s kterým byli spokojeni.
Tím to ale nekončí. „Experimentujeme i dále. V budoucnu bychom mohli směsi ozvláštnit například ananasovým nádechem, čokoládou, kávou anebo vínem,“ říká Jim Beveridge. Máme se tedy na co těšit. Více informací najdete i na stránkách www.johnniewalker.cz.