1000 vozů Porsche prodáno v Česku

Sdílejte tento článek na Facebooku

Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce značky Porsche do České republiky, prodala v České republice již 1 000 vozů této slavné německé automobilky. Jubilejním prodaným vozem byl model Panamera Turbo a svého zákazníka si našel v novém Porsche Centru na pražském Proseku. Prodej vozů značky Porsche byl v České republice oficiálně zahájen v roce 1993. Prvním prodaným modelem bylo legendární Porsche 911 a jeho majitel si je vyzvedl v původním Porsche Centru na pražském Smíchově. Prodeje této značky v České republice pravidelně rostou. Svého vrcholu dosáhly loni, kdy se k zákazníkům dostalo celkem 185 vozů.

Rostoucí trend pokračuje i nadále. Letos měl velký úspěch nový model Porsche Panamera, který si během 9 měsíců od vstupu na český trh zakoupilo celkem 69 zájemců. Další posílení prodejů se očekává s příchodem druhé generace Porsche Cayenne, která se celosvětově představila 8. května. Ještě před oficiálním představením vozu obdržela společnost Porsche Inter Auto CZ na 30 závazných objednávek.

V průběhu let se dají pozorovat určité změny a vývoj chování zákazníků, kteří postupem času při nákupu měnili své preference. Pro české zákazníky je specifická skutečnost, že většina z nich ve srovnání s ostatními zeměmi požaduje vůz v maximální možné výbavě. Čeští klienti také rádi experimentují s barvami a nebojí se objednat si svůj model ve výstřední či neobvyklé barevné kombinaci. A to platí nejen pro řadu 911. V posledních letech se také na výběru vozů stále aktivněji podílejí ženy, což je velmi pozitivní trend.

Měnil se také zájem o jednotlivé modely. Pro většinu lidí je synonymem Porsche nejznámější a dnes již legendární řada 911, která patří i mezi zákazníky k těm nejoblíbenějším. V ČR se prodalo přes 360 těchto vozů. Nejprodávanějším modelem je ale sportovně-terénní SUV Porsche Cayenne, které si svou premiéru odbylo v roce 2002. U zákazníků zaznamenalo obrovský úspěch. Na našem trhu si jej zakoupilo na 480 klientů a velký zájem je i o jeho druhou generaci.

Popularitu si však získaly i sportovní řady Boxster a Cayman. Ve statistikách najdeme také i několik unikátů. V showroomu Porsche Inter Auto CZ se například prodala i tři Porsche Carrera GT, kterých se na celém světě vyrobilo pouze 1 270 kusů. Dále se prodalo kupříkladu sedm vozů GT 2 a deset vozů GT 3.

Sdílejte tento článek na Facebooku