Dostaňte ji na želé

Sdílejte tento článek na Facebooku

Dívka vašich snů k vám přijde na návštěvu a vy nechcete vypadat, jako že ji chcete opít a zatáhnout hned do ložnice? Žádná ale neodolá něčemu tak nevinnému, jako je želé. Nemusí vědět, že je v něm Martini!

Jistě si říkáte, kde se vzala myšlenka připravit želé z drinku, který je známý především jako italský vermut, používaný nejčastěji jako aperitiv. Začali s ním profesionální barmani, kteří chtěli hostům nabídnout nevšední pokrm, jež spojuje originalitu a nezaměnitelnou chuť kvalitního vermutu Martini.

Co potřebujeme na přípravu Martini želé?

• 0,1 l libovolného druhu Martini
• 2,5 plátku želatiny

Jak na to?

Do hrnce nalijte cca 0,3 l vody. Do vody vložte plátky želatiny na zhruba 4 minuty (želatina musí změknout a nabobtnat). Do druhého hrnce nalijte požadované množství Martini a mírně zahřejte (nesmí se vařit). Poté vyndejte želatinu, nechejte ji okapat a vložte ji do hrnce s Martini. Následně míchejte Martini s želatinou, dokud se želatina úplně nerozpustí. Poté nalijte Martini do jakékoli formy, dejte do ledničky na zhruba 4 hodiny a můžete podávat. Želé můžete také vykrajovat dle vlastních představ.

Tip: Martini želé servírujte s ovocem (např. s plátkem pomeranče nebo malinami), docílíte tak hezkého vizuálního efektu.

Sdílejte tento článek na Facebooku